Search
Close this search box.

CYST HILANG DENGAN MENGAMAL MAB

Fibroid dalam peranakan wanita

FIBROID DAN CYST

Rahim adalah ibarat ladang emas bagi wanita. Bagaimana  fibroid dan cyst terjadi adalah berpunca pada ganguan haid dan sengugut. Satu kajian yang menunjukan bahawa lebih kurang 50% daripadanya wanita mengidap penyakit ini. Ia sering berlaku dikalangan wanita yang tidak berkahwin dan yang pernah beranak. Semua wanita ada mengandungi cyst cuma kecil atau besar, boleh hilang tak boleh hilang adalah bergantungan tabiat dan cara pemakana, kaedah merancang keluarga yang digunakan. Tanda- tanda fibroid dan cyst yang bermasalah adalah;

 1. Keputihan
 2. Masalah ketidaksuburan
 3. Kemandulan di kalangan wanita
 4. Hubungan suami isteri yang dingin atau sakit ketika bersama
 5. Perut kembang
 6. Angin yang keluar dari vagina (Kentut Vagina)
 7.  Rasa gatal dan keluar bau kurang enak pada vagina
 8.  Kerap membuang air kecil ketika batuk, berlari dan berlompat
 9.  Kerap letih dan lesu
 10.  Sakit lutut dan tumit
 11. Kesejukkan kaki dan tanggan
 12. Kekejangan otot dibawah betis (simpul mengkarung)
 13.  Kerap keguguran
 14. Ketumbuhan fibro dan cyst

Kebanyakan yang kita dengar ramai wanita Malaysia yang menghadapi ketumbuahan fibroid. Rata-ratanya akan mengambil jalan mudah dengan menjalani proses pembedahan. Tapi masih juga tumbuh balik selepas beberapa bulan atau tahun itu pun bergantung pada aktifnya fibroid mereka. Membuat pembedahan kerana tiada pilihan lain kerana cyst sudah membesar seperti sebiji bola. Cara terbaik adalah mengambil makanan yang terdapat bahan aktif seperti preventif dan anti kanser seperti yang terdapat dalam herba. Selain itu wanita perlu ada kitaran haid setiap bulan supaya ovum yang menetas dari ovari dapat detox dari salur fallopi.Ovum yang tidak keluar itu yang membesar menjadi cyst dan fibroid.

ADAKAH FIBROID  DAN CYST BOLEH DIRAWAT?

Menurut Dr Hamid Arshar dalam tulisan beliau mengatakan bhawa tidak ada rawatan yang menggunakan ubat hospital yang boleh mengecutkan ketumbuhan fibroid tetapi  ada kemungkinan ubat-ubatan tradisional seperti akar kayu atau dedaun yang mungkin mempunyai kesan khusus terhadap rahim boleh mengecutkan ketumbuhan pada fibroid. Bidang ini masih lagi terbuka luas dan usaha yang boleh mendapatkan ramuan untuk mengecutkan ketumbuhan fibroid.

MAB BOLEH MERAWAT CYST

Wakaupun MAB tidak membuat ujian klimikal seperti ubatan moden tapi berdasarkan pengalaman selama 13 tahun MAB di pasaran, ramai pengguna yang ada  masalah cyst mendapati cyst mereka mengecut dan telah hilang terus dengan mengamalkan MAB. Disamping itu kesihatan mereka bertambh baik, keputihan tiada lagi, rahim bersih dan sihat. Mereka juga tidak mengalami apa-apa kesan sampingan malah kesihatan mereka terjamin. Oleh itu yakinlah dengan MAB, anda pasti kekal sihat dengan herba.Terdapat banyak bahan aktif yang terdapat dalam habbatus sauda, manjakani, serapat yang bertindak sebagai preventif dan mengecutkan peranakan agar sentiasa awet muda.

Tidak semua teknolgi pemakanan hari ini memberi kebaikan kepada manusia. Mungkin ada yang boleh meningkat kuantiti pengeluaran tetapi dalam masa yang sama ia merosakkan kesihatan tetapi tidak semua. Ikuti testimoni dibawah.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *