Search
Close this search box.

PEMAKANAN TAMBAHAN SEBAGAI KAEDAH MENINGKATKAN SISTEM IMUN BADAN UNTUK MENCEGAH PENDEMIK COVIC-19

Pandemik COVIC- 19 sekarang masih dalam peningkatan sehingga kerajaan terpaksa membuat semula Kawalan Pergerakan Penuh 3.0 (PKP 3.0). Peningkatan kes hampir seribu sehari hingga angka tertinggi dicatat Malaysia pada 29 Mei 2021 iaitu sebanyak 9,020 kes adalah angka teringgi yang pernah tercatat semenjak COVID-19 mula melanda Malaysia pada 25 Januari, 2020. Kes pertama bermula pada Februari 4, 2020. Sehingga kini geraf jangkitan meningkat dari 1 angka kepada 2 angka kepada 3 kepada 4 angka dan mungkin akan naik kepada 5 angka. Sekiranya tidak dibendung dijangkakan akan memberi impak yang besar terhadap sistem sosial dan masalah ekonomi. Siapa yang harus dipersalahkan disaat negara lain dulunya juara teratas sekarang negara kita pula mengambil baton juara itu?

Semakin membimbangkan bilamana yang terkena jangkitan adalah mereka yang rapat dengan kita. Mereka adalah kawan sekolah kita,j iran kita, rakan sekerja kita, lagi memilukan adalah ibu/bapa kita ataupun suami/isteri kita dan anak-anak kita.

Virus COVID-19 semakin bijak bermutasi menyesuaikan dirinya dimana mana pesakit tidak menunjukkan sebarang gejala atau simptom seperti sebelumnya. Ini merupakan musuh biologi mikro yang licik kerana kita beranggapan yang badan kita sihat selagi tidak bergejala mana mungkin dijangkiti COVID-19.

Sebagai seorang yang sentiasa menjaga kesihatan diri sendiri dan orang-orang tersayang di sekeliling kita, pemakanan yang sihat itu amatlah penting, disamping menjaga kebersihan diri dan mengikut SOP yang telah disarankan pihak berkuasa. Pemakanan tambahan boleh dijadikan ikhtiar usaha untuk meningkatkan imunisasi badan kita pada masa pandemik ini setelah langkah yang disaran oleh kerajaan telah dilaksanakan.

Pelbagai alternatif yang disarankan oleh pengeluar produk, pengamal kesihatan, artis, pakar motivasi dan juga pakar perubatan untuk menghadapi situasi COVID-19 antaranya berkaitan makanan kesihatan untuk diminum, wap dari rebusan bunga cengkih, habbatus sauda, jus lemon dengan madu, air kelapa dicampur limau dengan garam, vitamin C dan macam-macam lagi.

Dalam keadaan terdesak, kita akan sentiasa mencuba untuk tingkatkann kesihatan diri sendiri dan melindungi orang yang tersayang. Dr Richard Cheng telah menyarankan vitamin C untuk meningkatkan imunisasi badan kita dalam usaha menghindari wabak jangkitan COVID-19.

Tidak kurang hebatnya habatus sauda pemakanan super food yang lengkap dengan vitamin, mineral, enzim dan antioksida sebagai pemakanan tambahan untuk membina sistem imun badan yang kuat untuk mengelak jangkitan virus dan juga bakteria.

Banyak produk habatus sauda yang berada di pasaran untuk pilihan pengguna. ZAIPERMAI RESOURCES juga ada menyediakan pemakanan kesihatan di mana habatus sauda merupakan bahan utama dalam produk keluaran ZAI PERMA RESOURCES iaitu Habbatus Sauda Plus Madu Classic (HSPM Classic), Habbatus Sauda Plus Madu RICH (HSPM RICH), Maajun Anggun Bistari Classic (MAB Classic), Maajun Anggun Bistari Tablet (MAB Tablet) dan DHC Care.

Pelajari video dibawah konsep bagaimana habbatus sauda bertindak melawan virus.Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *